Föreningar

ARME

ARMEs uppdrag är att främja kontakten mellan studenter och företag. Genom att arrangera lunchföreläsningar, kvällspubar och sponsring med företag ger vi dem möjlighet att marknadsföra sig för studenter. Studenterna får möjligheten att skapa kontakter, söka jobb och föreberedas inför arbetslivet.

EØK

Vi är Elektros alldeles egen mottagningskommité för alla nyantagna studenter. E0K består av sju tappra teknologer iklädda eleganta solrosgula ovvar med bälte av den vackraste bruna färgen. Våran huvudsakliga uppgift är att arrangera den årliga Mottagning för Nollan och se till att alla som börjar på Chalmers och Elektro ska känna sig välkomna i våran gemenskap, hitta en kompis och klara av sin första tenta. För allt och ingenting angående Mottagningen är det oss ni ska vända er till!

Solrosgula kramar!

E6

Elektroteknologsektionens sexmästeri som i folkmun kallas E6 består av sex tappra teknologer vars kall här i livet är att förgylla tillvaron för alla elektroteknologer. E6 huvudsakliga uppgifter är att planera och arrangera sittningar som Gasquer, och andra fester. Detta så att den gemene teknologen ska få tillfälle att träffa nya och gamla vänner vid trevliga tillställningar.

Backgula kramar!

EKAK

Elektroteknologsektionens Kalle Anka Kommitté, har som huvuduppgift att främja intresset för den store Quarl Anka, bland annat genom att visa Kallefilm. EKAK visar film på de stora kalasen, men även vid andra tillfällen. Kallefilmsamlingen uppgår till närmare 170 titlar, vilket idag är flest i Sverige.

EKAK arrangerar även alla officiella häfv på och inom Chalmers. Det är minst fyra häfv per år som arrangeras och de är öppna för alla teknologer.

Elektra

Elektra är Elektroteknologsektionens eminenta mediaförening som bland annat fotograferar alla sektionens kalas och andra tillställningar. Elektra arrangerar även en Releasepub fram mot slutet av varje läsperiod där de släpper den anrika tidningen med samma namn. Bilder från tidigare evenemang finner man på tidningens hemsida.

Fanbäreriet

Elektroteknologsektionens fanbäreri som vanligen utgörs av två till fyra E-teknologer, har till uppgift att på diverse högtidliga tillställningar såsom mösspåtagningar, Cortègetåget och sektionsmöten, bära Elektroteknologsektionens fana högt eller gärna ännu högre. Detta gör de givetvis iklädda högtidsdräkt (frack, balklänning eller folkdräkt) och vit chalmersmössa. Chalmersmössan bör inte förväxlas med den barbariske KTH:arens eller LTH:arens snarlika mössor.

Har du varit fanbärare på Elektroteknologsektionen kan du både köpa E-fanbärarmedaljen och 75-årsjubileumskraschanen. Hör av dig till oss på mejl så hjälper vi dig.

KS

Kajsabarens styrelse (KS) ansvarar för att hålla i pubar och annat roligt i Kajsabaren. I vanliga fall brukar det hållas onsdagspub varje vecka efter föreläsningarna då man kan äta en burgare, dricka något gott samt socialisera sig med andra elektroteknologer. Dessutom brukar vi sälja sektionsmerch som t.ex. en kalleplunta eller ett whiskyglas.

Har du några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig till oss på mail!

TGE

Trivselgruppen Elektro (TGE) ansvar för att främja jämställdheten på sektionen. TGE anordnar ett antal olika arrangemang under året och kämpar för att öka trivseln på sektionen. Exempel på saker som TGE gör är att anordna föreläsningar och hålla AW:s.

Om du skulle ha någon fråga, fundering eller om det finns något du vill uppmärksamma så är det bara att höra av dig till oss.

wEb

wEbmästeriet är Elektroteknologsektionens IT-tekniker. Vi har två uppgifter: utveckla och underhålla den här hemsidan, samt administrera sektionens mailsystem. Här på websidan finns allt ifrån information om kommande evenemang, bilder från tidigare evenemang, pluggpärmen, samt annan nyttig information som schema och lunch-meny. Mailsystemet används av samtliga föreningar på sektionen, och är därför ständigt ompysslat av oss i wEbmästeriet. Hör gärna av dig till oss ifall du har synpunkter eller förslag på förbättringar av hemsidan!

E-Sport

E-sport är Elektros viktigaste förening. Vi håller vanligtvis ett pass i kårhallen samt ett till två löppass per vecka. Vi tar även ut Elektrosektionens lag till diverse Chalmersmästerskap.

Associerade

TT

TeknologTryck är ett tryckeri som ligger på Chalmersområdet och drivs av studenter vid Elektroteknologsektionen. Verksamheten har sitt ursprung från den 13:e mars 1968 då Frank R Frank beslutade att starta ett tryckeri för gemene teknolog. Tryckeriets bemanning består av reprografer, konsulter, IT-personal och låt oss inte glömma drängarna.

ETA

E-sektionens Teletekniska Avdelning, ETA, är en studentdriven elektronikverkstad vid Chalmers tekniska högskola. ETA:s syfte är att studenter möjligheten att tillämpa sina elektronikkunskaper i praktiken. ETA erbjuder sina medlemmar tillgång till elektriska instrument, en mekanisk verkstad och en antennpark. Amatörradiostationen hos ETA har anropningssignalen SK6AB.

ETA grundades 1935 som en amatörradioklubb av Chalmersstudenter i sammarbete med högskolan. Genom åren har ETA:s focus skiftat mot generell elektronik i takt med framstegen i elektronikindustrin. Idag tillhandahar ETA all utrustning som behövs för ett stort spektrum av elektronikprojekt.

REGEL

Vi i rekryteringsgruppen elektro & medicinteknik, REGEL, jobbar med rekryteringen av elever till programmen Elektroteknik 180 hp, Elektroteknik 300 hp samt Medicinteknik 300 hp. Vårt mål är att locka dem att söka programmen, vilket vi gör genom att hålla i mässor, besökskvällar och presentationer för gymnasie- och basårselever.

Intresseföreningar