SAMO

Hej! Tilda heter jag och jag är SAMO på elektroteknologsektionen. Mitt jobb är att representera dig som student i frågor gällande den psykosociala studiemiljön. Om du mår dåligt, något har hänt eller du bara behöver någon att prata med kan du kontakta mig. Jag har tystnadsplikt och finns för att du ska må bra under din studietid. Kontakta mig på mail: samo@elektroteknolog.se 


Utöver sektionernas olika SAMOs, erbjuder Chalmers högskola och studentkår många olika resurser för att stödja dig som student. Alla dessa resurser finns till för dig och du ska aldrig tveka att ta kontakt och använda dig av dessa om du skulle behöva. 

Hittar du inte det stöd du söker i listan nedan, eller är lite osäker på vilket som är bäst för dig? Hör av dig till mig så hjälper jag dig att komma rätt!

Tilda Björendahl

Tilda Björendahl

SAMO

Bra sidor:

Safe at Chalmers

Viktig information från högskolan.

Feeling Safe

Viktig information från studentkåren.

Samtalsstöd

*Även studievägledarna och studenthälsan Feelgood som återfinns längre ner på sidan under Studierelaterat kan erbjuda samtalsstöd.

Trygg på Chalmers

Om du själv har upplevt diskriminering och/eller sexuella trakasserier, eller bevittnat när någon annan blivit utsatt, kan du rapportera detta till Trygg på Chalmers. Hos Trygg på Chalmers kan du också lära dig mer om vad diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier är.

Kurator

För vägledning och stöd i frågor som påverkar ditt mående.

Katarina Krstevski kurator@chalmers.se

Högskolepräst

Själavård och krishantering, etik och livsåskådningsfrågor. Religiöst obunden. Ej utredningsskyldig.

Lars van der Heeg 073-030 07 49
lars.vanderheeg@chalmers.se

Alkoholhjälpen

Alkohollinjen erbjuder stöd till förändring, till dig som funderar över dina egna alkoholvanor eller som påverkas av någon annans alkoholvanor.

Alkohollinjen 020-84 44 48 https://alkoholhjalpen.se/alkohollinjen

Likabehandling- och jämlikhetsfrågor

Chalmers studentkår, Sociala enheten

Sociala frågor (Studenternas fackliga ombud). Likabehandling och arbetsmiljö, CSN-frågor, sjukvårdsfrågor och försäkringar, nöjesliv (vSO). Sitter i kårledningskorridoren mellan JA Pripps och Kårrestaurangen i kårhuset Johanneberg. Kontoret rakt fram när man kommer in i korridoren.

Ordförande: Sofia Börjesson Rintala

031-772 39 18
so@chalmersstudentkar.se

Likabehandlingssamordnare

Handlägger jämställdhetsfrågor och sexuella trakasserier.

Sara Thornadtsson Chavarria

031-772 24 63
equality@chalmers.se

Studierelaterat

Studievägledare

Samordnare för studenter med funktionsvariationer

Är du i behov av särskilt stöd i dina studier? Till exempel om du har någon funktionsvariation, dyslexi, autismspektrumdiagnos osv. Logga in i Nais med ditt Chalmers ID eller samma inloggning som du använder till antagning.se och följ instruktionerna. Du behöver ha ett intyg som styrker din funktionsvariation för att kunna göra din ansökan.

Om detta verkar krångligt eller du saknar intyg kan även du kontakta Chalmers funkasamordnare för att få hjälp eller mer information! 

Läs mer på studentportalen här

NAIS: https://www.nais.uhr.se/, mail: funka@chalmers.se

Feelgood studenthälsovård

Hälso- och sjukvård för studierelaterade psykosociala och fysiska problem. För att boka tid ringer man, mejlar eller fyller i ett formulär på hemsidan.

Telefon 010-810 81 92 Telefontid: vardagar 08:00-17:00
Hemsida https://www.feelgood.se/hem/
Adress Otterhällegatan 2, våning 2